« ANASAYFA | HABERLER

Asistan doktorlarımıza yönelik hekim-hasta ilişkisi konulu eğitim

11.10.2012 16:18:18

SDÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından organize edilen Hekim-Hasta İlişkisi konulu eğitim hastanemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Tüm asistan doktorların katılımının sağlanması amacıyla iki ayrı oturumda yapılan eğitime katılım yoğun oldu.

Programda açılış konuşmasını yapan SDÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. F. Zeynep Akçam, sağlık hizmetlerinde genel olarak bir değişim süreci yaşandığını ifade etti.

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. M. Tuğrul Sezer, ‘Hekim-Hasta İletişimine Farklı Bir Bakış’ başlığı altında hekim hasta konusunda iletişimin önemini anlattı.

Beden dili, yüz ifadesi, jest ve mimikler, oturma biçimi, duruş biçiminin önemine işaret eden Sezer, meslek hayatında yaşadığı tecrübelerden de örnekler vererek yaptığı konuşmasında “Doktor hasta ilişkisinde beden dili yüzde 60 gibi büyük bir bölümü teşkil etmektedir. İletişim kişisel bir yetenek değildir, sonradan öğrenilebilecek bir dizi tekniktir” dedi.

Daha sonra konuşan SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yorgancıgil de Tıp Sanatı ve Hekim Hasta İlişkisi konusunda konuştu.

SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Örmeci, hekim hakları konusunda konuşarak hekimlik hayatında yaşadığı tecrübeleri aktardı.

PERSONEL GİRİŞİ

PERSONEL HABERLERİ

Kızamık Bilim Danışma Kurulu Kararları 08.01.2013

ÇALIŞAN ÖNERİ VE DEĞERLENDİRME FORMU