Üroloji Kliniğinden Uygulamalı Laparoskopik (Kapalı) Cerrahi Kursu

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Üroloji Kliniği tarafından üroloji uzmanları için kapalı cerrahi yöntemlerin öğretilmesi amacıyla ‘Uygulamalı Laparoskopik Cerrahi Kursu’ düzenlendi.
09.02.2018 Cuma günü başlayan kursa ilk önce teorik eğitim, daha sonra training box diye adlandırılan alıştırma kutularında eğitim ile devam edildi.
Eğitimlerden sonra Prof. Dr. Alim Koşar ve Doç. Dr. Taylan Oksay tarafından iki adet canlı operasyon gerçekleştirildi ve ürolog hekimler gözlemci olarak canlı ameliyatlara girme şansı buldular. Kurs sertifika töreni ile sona erdi.
Program, ilk gün Kurs Başkanı Dr. Taylan Oksay, Üroloji AD Başkanı Dr. Sedat Soyupek, SDÜ Tıp Fakültesi Dekanı Dr. Alim Koşar’ın açılış konuşmaları ile başladı.
Laparoskopik (kapalı) yöntemlerle, büyük kesiler oluşturmadan yapılan ameliyatların önemine işaret eden Dr. Oksay, hastanın operasyon sonrasında konforlu bir şekilde iyileşmesini ve estetik olarak da büyük kesi izleri olmadan normale dönmesinin sağladığını ifade etti.
Dr. Oksay, günümüzde artık böbrek ve prostat gibi neredeyse tüm ürolojik cerrahilerin kapalı yöntemle gerçekleştirilebildiğini ve SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bu yöntemin başarı ile uygulandığını sözlerine ekledi.
Konuşmasının sonunda SDÜ Üroloji kliniğinin daha önce de benzer kursları düzenlediğini hatırlatan Dr. Oksay, üroloji alanında son gelişmeleri diğer üroloji uzmanı hekimlerle paylaşmaktan duydukları mutluluğu dile getirdi.
Kursa, Eskişehir, Afyon, Denizli, Alanya gibi şehirlerden katılan uzmanlar, söz konusu kursun kendileri açısından çok yararlı geçtiğini belirterek, düzenlenmesinde katkıda bulunan SDÜ Üroloji kliniği hekimlerine teşekkür ettiler.
Kursta SDÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Dr. Alim Koşar, Dr. Sedat Soyupek, Dr. Taylan Oksay, Dr. Alper Özorak, Dr. Osman Ergün eğitmen olarak görev aldı.
Yayın Tarihi: 14.2.2018