Sağlık Bakanlığından Hastanemize Teşekkür Belgesi

SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemize organ bağışı konusundaki başarılı çalışmalarından  dolayı Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl Sağlık Müdürlüğü aracılığı ile teşekkür belgesi verildi.
2016 yılında beyin ölümü ve kadavra donör sayısına katkıda bulunarak organ bekleyen hastalara umut olunmasından dolayı hastanemiz yönetimi, yoğun bakım personeli ve organ nakli koordinatörlüğü başarılı çalışmalarından dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından teşekkür belgesi ile onurlandırıldı. Türkiye genelinde Isparta SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanemizin de arasında bulunduğu 29 ildeki sağlık kuruluşlarına teşekkür belgesi gönderildi.
SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr.Mehmet Yıldırım, beyin ölümü bildirimi ve kadavra donör sayısının artmasında başarı gösteren hastane çalışanlarına ve bağışta bulunan duyarlı hasta yakınlarına teşekkür etti.
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre açıklamada bulunan Başhekim Prof. Dr.Mehmet Yıldırım, Türkiye’de 25 bin insanın organ nakli beklediğine ve her yıl bu listeye 6 binin üzerinde yeni hastanın eklendiğine dikkat çekti.
Hastanemiz Organ Nakli Koordinatörlüğü ve tüm sağlık çalışanlarının organ bağışı konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik çalışmalarının hızla devam ettiğini belirten Prof. Dr.Mehmet Yıldırım, “Sağlık Bakanlığı verilerine göre ülkemizde beyin ölümü ve donör bildirimi yetersiz olduğu için nakillerin yüzde 75’i canlı donörlerden yapılmakta. Oysa Avrupa ülkelerinde beyin ölümü ve donör tespitinin yüksek olması nedeniyle nakillerin yüzde 70-80’ni kadavra donörlerden yapıldığı açıklandı. Her bir beyin ölümü tespiti potansiyel bir donör demek. Her bir donör de en az organ bekleyen 5 hastanın hayata tutunabilmesi için umut demektir. ” dedi.

Yayın Tarihi: 5.3.2018