Anneden Oğluna Doğum Gününde Böbrek Hediyesi

ISPARTA'da kronik böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır takipli olan 22 yaşındaki Yaşar BOZKURT, hastanemiz Organ Nakli Merkezi'nde annesi 60 yaşındaki Aysel BOZKURT’tan nakledilen böbrekle yaşama döndü. Aysel BOZKURT vermiş olduğum bu hayat "Oğluma, doğum günü hediyem olsun" dedi.
4 yıldır sıkıntılı bir hayat yaşadığını, doktorlardan yaşamasının böbrek nakline bağlı olduğunu duyduğunda şok yaşadığını söyleyen Yaşar BOZKURT şunları söyledi: "Diyalizle devam edebileceğim söylendiğinde büyük bir şok yaşamıştım. Durumumun kritik olduğunu öğrenen annem, kardeşlerim verici olmak istediğini söyledi. Bu beni çok mutlu etti. Akrabalarım içinden de verici olmak isteyenler oldu. Annemin ısrarı tabi daha ağır bastı. Bunun üzerine testler yapıldı ve verici olmasında sakınca bulunmadığı tespit edildi. Bu aralar müthiş bir duygu yoğunluğu yaşadım. Hem diyaliz kelimesi ve yaşam sürem konusu ile üzülüyorsun hem de tüm ailemin bu konuda sana destek oluşu ve yeniden hayat bulacağım için seviniyorsun. ‘Cennet anaların ayağı altındadır' diye boşuna dememişler, annem bu sözün anlamını gerçek manada bana yaşattı" dedi. Oğluna, böbreğinin aynı zamanda doğum günü hediyesi de olacağını söyleyen Aysel BOZKURT ise "Çocuklarım benim canım, ciğerim, onlara 10 canım olsa feda ederim. Böbreğim evladıma aynı zamanda doğum günü hediyesi olsun. Önemli olan sağlığına kavuşması. İkimiz de iyiyiz" diye konuştu.
DURUMU İYİ, TABURCULUĞA HAZIRLANIYOR
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi Böbrek Nakli Sorumlu Hekimi Öğretim Üyesi Dr. İhsan YILDIZ ‘hastanın 4 yıl önce böbrek yetmezliği nedeniyle takipli olduğunu belirterek şunları anlattı: " Böbrek yetmezliği nedeniyle takipli olan ve diyalizden başka çaresi kalmayan hastamız için kadavradan nakil yapmayı bekliyorduk. Son dönem acil nakil yapılması gerektiğini görünce aileyle görüştük. Tüm aile verici olmak istedi. Tabi annenin isteği daha ağır bastı. Anne ve oğlunun sağlık durumu iyi. ’Taburcu etmeye hazırlanıyoruz.

KADAVRA BAĞIŞI YETERLİ DEĞİL
Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Hastanesi Organ Nakli Merkezi adına konuşan Doç.Dr .Zafer SABUNCUOĞLU ise ‘Isparta SDÜ Nakil Merkezi olarak başarılı nakillerimize devam ediyoruz. Fakat asıl amacımız kadavradan nakillerin artırılmasıdır. Amaç canlıdan canlıya olmamalı. Kadavradan bağış ülkemizde az olduğu için canlıdan canlıya nakil yapmak mecburiyet haline geliyor. Yetmiyoruz lütfen bu konuya daha çok dikkat edelim" dedi.
Yayın Tarihi: 2.5.2018