BÖLÜM TANITIMI
      Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalımız, vücudumuzun en büyük ve en geniş yüzey alanına sahip organı olan deri hastalıkları yanı sıra, mukoza, saç, tırnak ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların da tanı ve tedavisinin yapıldığı, son derece seçkin ve nitelikli öğretim üyesi kadrosu ile sağlık hizmeti sunan, bölgemizde referans niteliği taşıyan bir kliniktir.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Anabilim Dalımız 1994 yılında Dr. Vahide Baysal tarafından kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne kadar çok sayıda uzman yetiştiren bölümümüzde alanında oldukça nitelikli eğitim ve sağlık hizmeti sunan bir sağlık kadrosu bulunmaktadır.
Anabilim Dalımızda hizmeti sunumunun yanı sıra mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim faaliyetleri ve bilimsel araştırmaları da başarıyla yürütülmektedir.

MİSYONUMUZ
      Toplumsal, evrensel gereksinimler ve etik değerler çerçevesinde, üst düzeyde dermatoloji bilgisine sahip, dermatolojik hastalıkların tanı ve tedavisini en iyi şekilde yapabilen, hasta ve meslektaşları ile iyi iletişim kurabilen, yenilikleri takip eden, sürekli gelişime açık, insani değerleri ön planda tutan hekimler yetiştirmektir.

VİZYONUMUZ
      Dermatoloji eğitimi, araştırma ve sağlık hizmeti sunumunda ülkemizde önde gelen Dermatoloji klinikleri arasında yer almak ve kaliteli ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanan makaleler ile dermatoloji literatürüne katkıda bulunmaktır.

KLİNİĞİMİZDE
Akne
Ekzama
Alerjik deri hastalıkları
Sedef hastalığı
Vitiligo
Saç dökülmeleri
Tırnak hastalıkları
Mantar hastalıkları
Derinin mikrobik ve iltihabi hastalıkları
El ayak terlemesi

Behçet hastalığı ve deri kanserleri gibi sık görülen hastalıkların tanı, tedavi ve takibinin yanı sıra tedavisi güç olan ve son derece nadir görülen bazı özellikli deri hastalıklarının da güncel bilgiler ışığında tanı ve tedavisi yapılmaktadır.
Halen 13 yataklı servis, 3 poliklinik ile konsültan (danışman) öğretim üyesi refakatinde ortalama günlük 90-100 hasta kabulü yapılan birimimizde yıllık 20 binin üzerinde hasta muayenesi yapılmaktadır. Öğretim üyelerimiz de randevu alındığı taktirde hasta muayenesi yapmaktadır.

ANABİLİM DALIMZIDA AŞAĞIDAKİ ÜNİTELER BULUNMAKTADIR
DERMATOALERJİ ÜNİTESİ: Ürtiker, atopik ekzama, kontakt (temas) egzema gibi çeşitli alerjik deri hastalıklarında deri yama testi, prick test ve intradermal deri testleri uygulanmaktadır.

DİJİTAL DERMATOSKOPİ ÜNİTESİ: Vücudumuzdaki benlerin tiplendirilmesi, analizi, takibi ve deri kanserlerinden özellikle melanomanın erken tanısında önemli ölçüde yol gösterici olan dermatoskopik inceleme yöntemi ile deri belirtileri 10-100 kat arasında büyütülerek incelenmekte ve gerektiğinde kaydedilerek izlem süresi boyunca gelişebilecek değişiklikler kolaylıkla saptanabilmektedir.

DERMATOLOJİK CERRAHİ ÜNİTESİ:  Dermatolojik Cerrahi Ünitesi: Bu ünitemizde deri hastalıklarının tanısına yönelik lokal anestezi altında deri biyopsisi, derinin iyi ve/veya kötü huylu tümoral lezyonlarının çıkarılması, batık tırnak tedavisi ve tırnak çekimi yapılmaktadır. Ayrıca traşlama, yakma ve dondurma yöntemi ile siğil, et beni, yaşlılık benleri, aktinik keratoz ve seboreik keratoz gibi bazı iyi veya kötü huylu cilt kanserlerinin ve kanser öncüsü deri belirtilerinin tedavisi yapılmaktadır.

FOTO(KEMO)TERAPİ ÜNİTESİ: Tüm vücut dar band UVB, PUVA uygulamaları ve lokal/banyo/ tarak PUVA uygulamalarının yapıldığı bu ünitemizde, sedef hastalığı, vitiligo hastalığı, liken planus, bası tip saç dökülmeleri, kronik ekzama ve deri lenfoması başta olmak üzere çok sayıda deri hastalığı haftada 2-3 günlük periyotlarla başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

MİKOLOJİ ÜNİTESİ: Derinin yüzeyel ve derin yerleşimli mantar hastalıklarının ve paraziter hastalıkların tanısına yönelik alınan deri kazıntı örneğinden mikroskop eşliğinde mantar veya parazit arama işlemi yapılmaktadır.

DERMATOKOZMETOLOJİ ÜNİTESİ: Akneli ciltlerde cilt bakımı, komedon (siyah nokta) boşaltılması, derideki çeşitli lekelerin, gebelik maskelerinin tedavisi ve deri yaşlanmasını önlenmesi amacıyla kimyasal peeling ve botox uygulamaları yapılmaktadır.

İLETİŞİM: 211 91 96
Son güncelleme tarihi: 7.8.2017