BÖLÜM TANITIMI
      Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı 23 Ocak 1996 tarihinde kurulmuştur. Anabilim Dalımızda halen 1 profesör, 2 doçent olmak üzere 3 öğretim üyesi ve 3 araştırma görevlisi görev yapmaktadır.
Anabilim Dalımızın 31 yatak kapasitesine sahip olan yataklı servisi Ana Hastane binasının yanında yer alan Radyasyon Onkolojisi binasının ikinci ve üçüncü katlarında yer almaktadır. Polikliniklerimiz 2 genel ve 1 izlem (El rehabilitasyonu) polikliniği olarak Poliklinikler binasının 6 (altı) numaralı koridorunda hizmet vermektedir.

Yatan hastaların fizik tedavi ve rehabilitasyon uygulamaları servisin birinci katında bulunan tedavi salonunda, ayaktan gelen hastalarınki ise Ana Hastane binasının giriş katında yer alan tedavi salonunda yapılmaktadır. Ayrıca kalp ve akciğer hastalarının rehabilitasyonu için zemin katta Kardiyopulmoner Rehabilitasyon Ünitesi yer almaktadır. Anabilim Dalımızda 6 (altı) fizyoterapist, 2 (iki) fizyoterapi teknisyeni ve 6 (altı) hemşire görev yapmaktadır.

ANABİLİM DALI ÇALIŞMA ALANLARI
 Nörolojik Rehabilitasyon