BÖLÜM TANITIMI

Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi 15 Nisan 1993’te kuruldu. Kliniğimiz 1994 yılında kurularak şehir merkezinde bulunan Devlet Hastanesi Taş Binada hizmet sunmaya başladı. Yapımı 2000 yılının sonunda tamamlanan Doğu Kampüsü içindeki 550 yataklı yeni hastanede 02 Ocak 2001’den beri hizmet vermektedir. Anabilim Dalı Başkanlığı görevini 2016 yılından beri Prof. Dr. Hasan Yasan yürütmektedir.

Yılda 13000’in üzerinde hastaya poliklinik hizmeti verilirken, 1200 hasta servisimizde yatarak tedavi görmekte ve yaklaşık 2000 ameliyat yapılmaktadır.

Polikliniğimizde ve ameliyathanelerimizde en son teknolojiye sahip rijit ve fleksible endovizyon görüntüleme sistemleri, burun eti ve horlama ameliyatlarında kullanılan Radyofrekans cihazı, yenidoğan bebeklerin ve çocukların işitmesini değerlendirmek için kullanılan Otoakustik Emisyon ve BERA cihazları, Polisomnografi (horlama ve OSAS hastalığının tanısı için uyku testi) cihazı, ses hastalıklarının tanısında kullanılan Laringostroboskop bulunmaktadır.

BAŞLICA YAPILAN AMELİYATLAR
      Geniz eti ve Bademcik ameliyatı, Horlama ameliyatları, Ses teli ameliyatları
Kulak: Kulak zarı ameliyatı, Kulağa tüp takılması, Kepçe kulak ameliyatı, biyonik kulak ameliyatı
Burun: Septum Deviasyonu (Burunda kemik eğriliği) ameliyatı, Konka (Burunda Et) ameliyatı, Sinüzit ameliyatları, Estetik burun ameliyatı